Locatie kaart Spangesekade

Locatie

De ligging van de Spangesekade ten opzichte van de Van Nelle fabriek, het Schieblock en de Fabriek van Delfshaven.
 

De omgeving

De Spangesekade is gelegen in Rotterdam West, aan de Delfshavense Schie en aan de rand van de wijk Tussendijken. De bedrijfsunits liggen aan het vaarwater van de Delfshavense Schie en zijn prima te bereiken zowel met de auto als openbaar vervoer (metro en tram op loopafstand).

 

Bereikbaarheid

Ons kantoor is bereikbaar met trams 21, 23 en 24 vanaf Rotterdam Centraal en met de metro (halte Delfshaven). Voor de deur is altijd voldoende (betaalde) parkeerruimte.

 

De geschiedenis 

Architectuurhistorica Joosje van Geest bracht voor ons de geschiedenis van dit gebouw in kaart:

Bedrijvigheid aan de Delfshavense Schie 

"Van oudsher was er op de westoever van de Delfshavense Schie veel activiteit, dikwijls gerelateerd aan de jeneverindustrie. De gronden waren ideaal gelegen aan het water en langs de Mathenesserdijk, de belangrijkste uitvalsroute van Delfshaven. Toen de jeneverindustrie in de 19e eeuw instortte, raakte Delfshaven in een economische crisis. De stad werd in 1886 geannexeerd tot Rotterdam, die er aan het begin van de 20 eeuw de aanleg van een nieuw stadsdeel realiseerde."

 

Delfshavense Schie rond 1900, vanaf de Lage Erfbrug

Het boekje met daarin de complete geschiedenis van dit gebouw, met heel veel fotomateriaal,  is te bestellen voor €15 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.